Workshops & Cursussen

Een workshop of een cursus kan in groepsverband worden georganiseerd of als één op één sessie gegeven. Ik heb door de jaren heen vele meditatie workshops en cursussen gegeven, aan volwassenen en kinderen, zowel privé als in groepsverband. Tegenwoordig geef ik alleen nog workshops of cursussen op verzoek, zowel voor particulieren en als zakelijke cliënten.

In samenwerking met een yoga docente heb ik een paar jaar geleden workshops verzorgd voor kinderen van een basisschool. Het doel was om hen bewust(er) te laten worden van hun eigen innerlijke ritme en dat hun eigen natuurlijke ritme (snel, langzaam, gemiddeld) helemaal oké is, net als die van hun klasgenootjes.

 

Op een speelse manier, onder begeleiding van mijn sjamanendrum, liet ik ze voelen en zien  dat we allemaal een eigen tempo hebben en dat het één niet beter of slechter is dan het andere (zie foto's hieronder). Meer informatie hierover verstrek ik graag op verzoek.

Voor scholen en leerkrachten zijn er diverse mogelijkheden; afhankelijk van de behoefte en de leerdoelen maak ik graag een cursus of workshop op maat.

Daarnaast faciliteer ik de volgende workshops:-

Schilderworkshop

Een middag of avond intuïtief schilderen, inclusief een meditatie en een inspiratie kaart.  

 

Workshop krachtvoorwerp maken

We maken een krachtvoorwerp volgens oude Indiaanse traditie, bijvoorbeeld een praatstok of een pijl van intentie, die we met een bepaald doel intuïtief vorm gaan geven.

Maya workshop
Uitleg over de  opbouw en werking van de Maya kalender plus je persoonlijke Maya geboortezegel.

Drum meditatie workshop

De helende klanken van de sjamanendrum neemt  je mee op een innerlijke reis. Het oerritme van de drum raakt je innerlijke kern tot op cel niveau, biedt heling en zet dingen in beweging.

 

Er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan over het effect van drumklanken. Hieronder een aantal interessante resultaten:

- het verlaagd de bloeddruk, angst en stress

- het vermindert pijn, door het vrijkomen van endorfine

-het biedt meditatieve en recreatieve ervaringen

 

Een drum meditatie workshop helpt ook om (onbewust vastgezette) emoties in het lichaam los te laten. Kortom een ervaring die transformeert en verdieping biedt.

Mindfulness workshop & cursussen
Maak kennis met meditatie door middel van geleide meditatie, ontspanningsoefeningen en laat je inspireren om bewust(er) te ontspannen.

Alle workshops en cursussen worden in afstemming met de cliënt(en) voorbereid en uiteraard is er tijdens de activiteit ook tijd voor een kopje thee.

Heb je vragen? Voel je vrij om contact met me op te nemen.

Workshop impressies

Workshop in een informele sfeer

Workshop in an informal setting

Resultaten van een workshop van 3 uur

Results of a 3 hour workshop

Workshop in een atelier van de Artfarm.

Workshop at a local Artfarm.

Workshop in actie

Workshop in progress

Een krachtvoorwerp, gemaakt van een gevonden veer en leer.

De penselen staan klaar voor actie

Brushes, ready to go

Pijl van Intentie 

Een drumworkshop voor kinderen

Wat doet muziek en trilling met je lichaam? Maakt het je blij, rustig, verdrietig, boos?

Wat is jouw innerlijke ritme?

Snel, langzaam of er tussen in? 

© Copyright 2021 Art by Marlei | Margje van der Lei