Persoonlijke achtergrond

Mijn naam is Margje van der Lei, ik ben geboren in Friesland in 1962. Na diverse omzwervingen in binnen- en buitenland ben ik in Noord Holland terecht gekomen en woon hier inmiddels alweer 19 jaar met veel plezier, dichtbij de zee en het strand. 

 

Ik ben moeder van twee volwassen kinderen, parttime management assistent in een hospice en kunstenaar, met daarvoor een eigen coaching praktijk. Schilderen is sinds een aantal jaar een bijna dagelijks onderdeel van mijn leven. Ik vind ontspanning in wandelen en tuinieren en hou van reizen, liefst in combinatie van kunst, cultuur en natuur. 

Door de jaren heen heb ik, net als iedereen, een aantal ervaringen gehad waardoor ik op zoek ging naar de antwoorden in mezelf. Het is een levenslange reis natuurlijk, want we groeien en ontwikkelen ons hele leven door. De ene keer gaat het als vanzelf, vanuit rust, de andere keer kan er een aanleiding zijn die je onverwachts lanceert in een zoektocht naar balans in jezelf.

Ervaringsdeskundige, de aanloop naar coaching & creatieve expressie
Ik ben ervaringsdeskundige geworden op het gebied van zorg rondom kanker (als ouder van een kind met kanker) en heb in de vijf jaar aan het bed van mijn zoon talloze creatieve activiteiten met en voor hem gedaan en gezien hoe goed dit hem deed. Het was niet alleen afleiding van het ziek-zijn wat elke dag indringend aanwezig was, maar het gaf hem ruimte zijn boosheid en verdriet te uiten en soms bracht het ook voldoening, plezier en nieuwe energie.
Daarnaast hebben gebeurtenissen zoals o.a. het overlijden van mijn vader door kanker, rouw en langdurige mantelzorg veel impact en invloed gehad op hoe ik nu in het leven sta.

Nieuwe energie & creatieve ontwikkelingen
Door tijdens deze gebeurtenissen steeds te vragen 'wat heb ik nodig' en hulp te durven vragen aan professionals, ben ik als mens gegroeid. Ook ontdekte ik dat het creatieproces, vooral door te werken met kleur en het schilderen mij niet alleen rust bracht maar ook nieuwe inzichten en energie. Niet voor niets krijgt kunstzinnige therapie of beeldende begeleiding zoals het ook wel genoemd wordt, steeds meer een plek in de reguliere zorg, zowel in ziekenhuizen als in verzorgingshuizen en Hospices.

Door wat het mij persoonlijk heeft gebracht begon het te kriebelen om dit ook met anderen te willen delen. Daarom volgde ik, in aansluiting op mijn Life Coach opleiding, een Life Coaching cursus rond Kunst. Deze heb ik in 2018 afgerond. Ik volg nog steeds regelmatig een workshop / cursus want ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren en te blijven ontwikkelen.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Wil je even los zijn van het piekeren, het constante denken? Ben je op zoek naar een voor jou passende, laagdrempelige uitlaatklep? Of heb je interesse in het ontdekken van je creatieve talenten? Aarzel niet en informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

Intuïtief schilderen, schilderen op gevoel zonder dat er iets moet, is geschikt voor iedereen, voor elke leeftijd, ook als je nog nooit eerder hebt geschilderd. 
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op.

Hartelijke groet en wie weet, tot ziens!

Margje van der Lei
 

BIO IN ENGLISH

I was born in Friesland, the Netherlands in 1962. I am a mother of two young andults and I live & work part-time as a management assistant in the North of Holland. I have an extensive background in coaching, energetic treatments and communication. 

In addition, I'm a self taught artist. After a very challenging period in my life I felt a need to bring colour into my world, literally and figuratively speaking. I started to experiment with acrylic paint and in the process I discovered that I really enjoyed it and was amazed at the things that flowed from my hands on canvas. I learned different techniques and slowly but surely my style evolved. These days painting has become an integral part of my life.

 

I have found that creative activities have a wonderful healing element, which is why I am delighted to facilitate painting sessions, one on one  as welll as in group workshops. This can either be just for fun and to discover and enhance your (hidden)  creative skills, a coaching choice or support during a bereavement period.

 

I have over 10 years of life coaching experience, with subjects ranging from making a life changing (business) choice, to dealing with abrupt life changes and helping people to cope with (the aftermath of) a serious disease like cancer and bereavement. 

If you would like more information on my art, my workshops or coaching, please do not hesitate to contact me.

Warm regards,

Margje van der Lei

© 2020 by Margje van der Lei