Workshops

Algemene Informatie

Voor wie?
Voor iedereen die iets meer wil doen met creativiteit of zijn/haar creativiteit wil ontdekken en ontplooien, maar ook voor mensen (van jong tot oud) die op zoek zijn naar (meer) innerlijke rust en/of liever niet of niet makkelijk praten over hun gedachten en/of emoties.

Creativiteit, werken met kleuren en vormgeving heeft een inspirerend, rustgevend en helend effect. Het is bovendien een manier om expressie te geven aan allerlei onbewuste emoties en kan ondersteunen bij het verwerken van rouw en verdriet

Wanneer?
Er zijn momenten in je leven zijn waarop je vastloopt, hetzij door je eigen groei proces of door omstandigheden waar je geen invloed op hebt. Dan kan één workshop of enkele therapeutische kunst sessies je helpen hierin je weg te vinden op een fijne, laagdrempelige manier en handvatten bieden om hier zelf verder mee te kunnen. 

 

Ook is een workshop geschikt wanneer je op zoek bent naar een stukje innerlijke, spirituele voeding. Het creatie proces en de gesprekken die tijdens dit proces ontstaan kunnen bepaalde aspecten in jezelf en in je situatie verhelderen en wordt ervaren als helend en verrijkend.


Wat levert het je op?

  • Een (andere, vaak meer constructieve) uitlaatklep voor je gedachten en emoties

  • Overzicht;  doordat je iets maakt in plaats van er over te praten, plaats je jezelf tijdelijk even buiten jezelf, waardoor je objectiever kunt kijken naar je situatie en wat er zich in jouw gedachten plaatsvindt. Dat geeft overzicht en maakt dingen helder.

  • Een gevoel van voldaanheid, want je creëert iets, je bent scheppend bezig.

  • Je merkt dat je zelf invloed kunt uitoefenen op je gedachten en dus ook op je situatie.

  • Je leert zoeken naar oplossingen, want ook in het creatie proces loop je soms vast. Je ontdekt dat als je vastloopt, je een andere richting op kunt gaan.

  • Je krijgt nieuwe inzichten en begrip door hetgeen je maakt, waardoor het piekeren afneemt, waardoor je beter kunt slapen, beter kunt concentreren, etc.

  • Ontspanning, inspiratie & transformatie
     

Hoe ziet een sessie er uit?
We beginnen met een kopje thee en een korte kennismaking. De sessie duurt ca. twee uur waarin je een eigen schilderij gaat maken. We werken met acrylverf op een linnen doek (30 x 20 cm), alle materialen zijn aanwezig.
 
Afhankelijk van de vraag en behoefte van de individuele cliënt kunnen er elementen van Mindfulness worden geboden, bijvoorbeeld door middel van een geleide meditatie. Het spelenderwijs ontdekken van je eigen manier van kijken naar dingen. Ervaren hoe je je buiten je comfortzone toch veilig kunt voelen. Begrip krijgen voor je eigen emoties en/of die van je dierbare naaste. Ervaren dat je verdriet er mag zijn en door creatief bezig te zijn ruimte te creëren voor je eigen verwerkingsproces.

Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, handvatten om meer rust te creëren in je dagelijkse leven, je eigen kunstwerk en mogelijk zelfs een nieuwe hobby!

 

Mijn achtergrond

Na ruim tien jaar een eigen coaching praktijk te hebben gehad, besloot ik me meer op het  creatieve vlak te richten en heb ik in 2018 een "Therapeutic Art  Life Coach  Certificiation" training gedaan. 

 

Deze training gaat over verschillende manieren van werken met kleur en vormgeving maar ook ter ondersteuning van diverse verwerkingsprocessen, zoals trauma- en rouwverwerking. Het is een mooi instrument bij zelfontwikkeling en een manier om meer mindful te leven en brengt elementen van coaching en kunst prachtig bij elkaar. 

Naast mijn creatieve activiteiten werk ik parttime in een hospice als Management Assistent.

Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier.

 

Hartelijke groet,

Margje van der Lei

Geef kleur aan je leven!
Kleuren beïnvloeden ons gevoel en kunnen ons gevoel van welzijn bevorderen. Werken met kleur is dan ook vaak helend en heeft een therapeutisch effect.
Voorbeeld workshop setting
Kleine kunstwerkjes
De zon heeft vele gezichten
Levenskunst
Alle wegen leiden naar je innerlijke zelf, hier symbolisch weergegeven.
Zo vrij als een vogel
Show More

© 2020 by Margje van der Lei 

De zon heeft vele gezichten